Omgeving en activiteiten

Lavendel velden
De lavendel is onlosmakelijk verbonden met de Provence! Het exquise parfum en de prachtige tinten van lavendel zijn wereldberoemd. Deze afbeelding is van de Abdij Notre-Dame de Sénanque, enkele kilometers vanaf Gordes, en is zeker een bezoek waard.

Markten van de Provence
Niets is zo kenmerkend voor de Provence als de markten. Naast het café is de markt het ontmoetingspunt in het bijzonder voor de plaatselijke bevolking. Het is ook de plaats waar de Provençaalse kok de ingrediënten voor zijn heerlijke maaltijden koopt. Van de grootste stad tot het kleinste dorp, een markt hebben ze allemaal. Als u de Provence echt wilt leren kennen, is een bezoek aan de markt verplicht.

Wandelen
Als er één wandelstreek is waar de geur van tijm, lavendel en marjolein je zo tegemoet komt, dan is het wel de Luberon. De Luberon, of 'Berg' gaat niet ver boven de 1.000m., maar in het vlakke Provençaalse landschap krijg je de indruk te doen te hebben met een imponerende bergketen. Het landschap straalt iets groots en geheimzinnigs uit. Okergele en grijze rotskleuren komen prettig uit het groen te voorschijn.

Mont Ventoux
In de directe omgeving van de Mont Ventoux zijn prachtige fietstochten te maken, ook voor de minder geoefende fietser. Ook is het een prachtige wandelgebied, met uitzichten over het Rhône dal, Luberon en zelfs de Middellandse zee bij helder weer. De Mont Ventoux heeft ook een mooi wintersport gebied met 12 km piste. Vanaf 'station Mont Serien' is het mogelijk om te skiën, langlaufen, racket wandelen en sleeën.

Fietsen
In de regio en specifiek in de Luberon zijn fietsroutes uitgezet. Het VVV geeft ook brochures uit met de fietsroutes in 'Luberon en velo'. Wij hebben een aantal fietsen ter beschikking en het is ook mogelijk om fietsen te huren bij verhuurbedrijven.

Kano / kayak
Per kano-kayk de ´Sorgue´ afzakken over 8 km in een prachtige omgeving is een geweldig souvenir voor iedereen. Vertrek vanaf Fontaine de Vaucluse de rivier af naar Isle sur la Sorgue. (vlieg)vissen. In de Sorgue zijn veel mogelijkheden voor vissen en vliegvissen. Er zijn speciale dag arrangementen die verschillende activiteiten combineren

Golfen in de Provence
Het golfen is nergens zo mooi als in de Provence met het prachtige weer en zijn intense kleuren. Alleen al in het departement Vaucluse kunt u een keuze maken uit maar liefst vier prachtige golfbanen. Of u maakt geen keuze en doet ze gewoon allemaal... Op 20 km. ligt de 18 holes golfbaan van Provence Country Club. De overige bevinden zich in Vedène, Morrières-lès-Avignon en Orange.